top of page

De magie van diabolo en jongleerballen: geschenken die de motorische ontwikkeling verrijken

Een tijdloos cadeau

In een wereld vol elektronische gadgets en schermen lijken traditionele speeltjes soms in de vergetelheid te raken. Jojo in Kapellen maakt het tot doel een soort speelgoed aan te bieden dat nog steeds zijn tijdloze charme behoudt, maar tegelijkertijd bijdraagt aan de motorische ontwikkeling van kinderen. In het ruime assortiment vindt u onder meer:

  • jongleerballen

  • Chinese borden op een stokje

  • flip 'n flyer

  • diabolo

  • flowersticks

Deze eenvoudige, maar boeiende speeltjes hebben een aantal verrassende voordelen die ze tot een geweldige cadeaukeuze maken. De perfecte manier om de zomervakantie goed in te zetten!


Coördinatie en concentratie

Het beoefenen van de diabolo of ander actief speelgoed vereist een goede oog-handcoördinatie en verfijnde motorische vaardigheden. Timing en coördinatie zijn ontzettend belangrijk en dit soort speelgoed stimuleert kinderen om een talent onder de knie te krijgen. Dit bevordert de ontwikkeling van hun concentratievermogen, helpt hen beter te leren focussen en het prikkelt hun doorzettingsvermogen. Het zijn zeker vaardigheden die van pas kunnen komen bij schoolwerk of in het dagelijkse leven in het algemeen.


Balans en ruimtelijk inzicht

Jongleren met ballen, het opvangen van de diabolo of balanceren met flowersticks, al deze spellen vereisen ruimtelijk inzicht. Kinderen moeten anticiperen op de beweging van de projectielen en de afstand en snelheid nauwkeurig inschatten om ze soepel te kunnen vangen en werpen. Dat geeft ze niet alleen inzicht in de ruimte, maar zo leren ze ook ontdekken hoe ze hun lichaam in die ruimte moeten bewegen en positioneren. Vaardigheden die niet alleen nuttig zijn voor kinderen, maar ook ouders en grootouders hebben baat bij het oefenen met ons traditionele speelgoed.Kinderspeelgoed bij JojoOok met deze klassiekers plezier gegarandeerd

Houten stelten, de originele petanque, … wie kent ze niet en deze klassiekers blijven in trek voor verjaardagen, lentefeesten en andere feestelijke gebeurtenissen. Speelplezier voor het hele gezin! Een dagje aan zee? Dan kan een vlieger of frisbee niet mankeren, strand dus zeker eerst even bij Jojo.


Ontdek ons uitgebreide aanbod aan authentieke spellen

Jojo heeft een duidelijke missie: wij willen het belang van klassieke spellen blijven verdedigen. Duurzaam gemaakte speeltjes waar het hele gezin plezier aan beleeft, bij voorkeur gemaakt uit hout of andere degelijke materialen, verdienen nog steeds een plek in de speelgoedkist.


Dus de volgende keer dat u op zoek bent naar een geschenk dat niet alleen plezier brengt, maar ook educatieve voordelen biedt, overweeg dan zeker een kijkje te nemen in het assortiment van Jojo in Kapellen. U geeft niet alleen een cadeau, maar ook een unieke kans voor groei en ontwikkeling!

22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page