top of page

Mooie kinderboeken en het belang van voorlezen

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022

Gezelligheid voor ouder en kind

Voorlezen voor het slapengaan. Het is een intiem en gezellig moment tussen de ouder en het kind. Vaak is het ook een van de eerste herinneringen die een kind overhoudt aan zijn kindertijd. Lees vooral verder als u te weten wilt komen waarom voorlezen belangrijk is voor uw kinderen.


Ritueel voor het slapengaan

Voorlezen aan uw kinderen kan een ritueel zijn waar uw kinderen mooie herinneringen aan bijhouden. En wellicht uzelf ook. Niet alleen is dit een gezellig en warm momentje samen, maar het zal er ook voor zorgen dat uw kinderen uitkijken naar het slapengaan.

U krijgt er (bijna) elk kind rustig mee

Veel mensen hebben de gewoonte om voor het slapengaan nog veel tv te kijken. Een gewoonte die ze vaak ook aan hun kinderen meegeven. Nochtans is tv-kijken niet zo ideaal vlak voor het slapengaan, zeker niet als u al een moeilijke slaper bent. Zijn uw kinderen regelmatig erg actief nog tot het slapengaan, dan kan voorlezen uit een kinderboek hen rustig maken. Voorlezen krijgt dan ook zo goed als elk kind helemaal rustig, waardoor ze al snel in een diepe slaap vallen.

Goed voor de taalontwikkeling

Een kinderboek voorlezen is niet alleen gezellig en goed voor het slapengaan, maar het stimuleert ook de taalontwikkeling bij uw kinderen. Zo komen ze makkelijk in contact met woorden die ze misschien eerder nog niet kenden en ook hun taalinzicht wordt groter. Daarnaast hebben kinderboeken ook nog eens een grote educatieve waarde die verder reikt dan enkel maar de taalontwikkeling. Kinderboeken zijn er ook voor een grote variatie van leeftijden en aangepast aan ieder niveau.

De leukste kinderboeken voor het voorlezen

Er is een groot aanbod aan kinderboeken. Misschien bent u zelf geen grote kenner hierin en daarom helpen we u graag wat op weg. Van kartonboekjes voor de allerkleinsten tot spannende jeugdboeken. Ook informatieve boeken zoals “het ruimteboek” of dierenweetjes zijn vaak een groot succes.

Heeft u graag een betere kijk op het aanbod kinderboeken? Kom dan langs in de winkel van Jojo Speelgoed in Kapellen.


61 weergaven

Comments


bottom of page