top of page

Daarom is duurzaam speelgoed het overwegen meer dan waard

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022

Tijdloos alternatief - het belang van duurzaam speelgoed

Herinnert u zich nog uw eerste speelgoed? De kans is groot dat daar een of meerdere houten speelgoedstukken bij zaten. Destijds een zeer populair speelgoedartikel, maar ook vandaag is houten speelgoed nog altijd heel populair. En dat is geen toeval. Want in een tijd waarin duurzaamheid een alsmaar belangrijker thema wordt, eist houten speelgoed meer dan terecht zijn plaats in de speelgoedkast op.


Oerdegelijk en voor vele generaties

Kiest u voor houten speelgoed? Dan kiest u voor oerdegelijke materialen die u zelf als kind al konden bekoren en nu ook uw eigen nageslacht vele geslaagde speelnamiddagen bezorgt. De kans dat houten speelgoed stuk gaat, is uiterst klein. Zo vermijdt u urenlange huilconcerten van uw jonge koters. Meer nog, u geeft het houten speelgoed moeiteloos door van generatie op generatie. Als dat geen uitstekend voorbeeld is van duurzaamheid! Let bij de aankoop van uw houten speelgoed op de productie, die idealiter onder toezicht staat van Europese normen. Dat is uw garantie op perfecte houtkwaliteit, en zo weet u zeker dat uw speelgoed geen splinters afgeeft. Ook de verfkwaliteit is eersteklas, waardoor deze ook na jaren gebruik niet afbladdert. Goedkoop is duurkoop, en dat geldt te meer bij houten speelgoed. Investeer daarom in genormeerd hout voor jarenlang speelplezier.

Lokale productie ondersteunen

Maar al te vaak spelen onze kinderen met speelgoed dat in verre landen wordt vervaardigd zonder enige controle op kwaliteit en werkomstandigheden ter plaatse. Met houten speelgoed trekt u de kaart van lokale productie in eigen land of binnen Europa. Vaak werken producenten van houten speelgoed nog volgens traditionele productiemethodes en zijn het familiebedrijven die de stiel van generatie op generatie doorgeven. Zo draagt u ook op die manier uw steentje bij tot een duurzamere economie.

Maak kennis met Speelgoed JoJo

Bij Speelgoed JoJo in Kapellen komt u terecht in een complete speelgoedzaak die bovendien een echt familiebedrijf is. Het ruime assortiment wordt al jaren op dezelfde manier samengesteld en garandeert de ultieme speelbeleving voor jong en minder jong. Daarbij staat duurzaam houten speelgoed prominent op onze agenda, geproduceerd naar strenge Europese normen. Zo betaalt de duurdere aanschafprijs zich uit in jarenlang speelplezier met robuust en splintervrij houten speelgoed. Bent u benieuwd om te zien welke speelgoedartikelen uw belangstelling gegarandeerd opwekken? Kom dan snel langs in onze toonzaal en laat u verleiden en inspireren!
56 weergaven

Comments


bottom of page